maanantai 8. heinäkuuta 2013

Mun musiikkimaku part.1: Kuinka tutustuin kpoppiin & U-Kiss

Päätin tehdä tämmösen postauksen mun musiikkimausta, tulee tosin monessa eri osassa. Tässä ensimmäisessä osassa esittelen lempparini kpopista. Toivottavasti jaksatte lukea, koska tässä tulee varmaan aika pitkää tekstiä. 

Joten, kpop, selitän nyt niille jotka eivät tiedä mikä genre on kyseessä. Kpop = Korealainen pop musiikki. Se on siis koreankielistä musiikkia, ja useimmiten vähän englanninkielisiä sanoja sekoitettu mukaan. 

Kuinka tutustuin kpoppiin
Se oli joulukuu 2010, olisiko ollut 15. päivä, meidän tv'n kanavaluetteloon oli ilmestynyt kaksi uutta kanavaa. Arirang ja NHK. NHK on japanilainen kanava, joten olin todella iloinen, koska silloin kuuntelin paljon japanilaista musiikkia, ja minulla oli "ernu-vaihe" päällä. Mutta se Ariang, joka on korealainen kanava, näytti myös tosi houkuttelevalta. Sieltä tuli aina iltapäivällä koulun jälkeen musiikkiohjelma "Pops In Seoul", joka ns. muutti elämäni. Niinä aikoina siinä oli kolme suloista juontajaa. Nykyään ohjelmaa juontaa yksi henkilö. Juontajat olivat Kevin, Eli ja Alexander, U-Kiss nimisestä yhtyeestä. He olivat niin hauskoja ja suloisia, ja olin heti myyty. Päätin heti etä Kevin on lempparini, hän oli niin söpö ja viaton. Ohjelmassa he esitteliviät välillä muita kpop ryhmiä, tekivät tehtäviä ja pelasivat pelejä. Mutta se tärkein osuus ohjelmassa, oli se musiikki. Siinä tuli ehkä 4-5 (?) kpop biisiä per jakso. Muistan että aina kun tuli hyvä biisi, kirjotin sen nimen ja esittäjän lapulle. Sitten metsästelin niitä hyviä biisejä YouTubesta, ja kuuntelin toisia biisiä niiltä artisteilta. Sitten siitä vaan tuli mun juttu, kuuntelin kpoppia päivästä päivään. 


U-Kiss
Pops In Seoul'issa tuli myös U-Kiss'in "Shut Up" biisi. Olin myyty. Katsoin lisää U-Kiss'in videoita YouTubesta, ja ehkä vielä pari lisää, ja pari lisää, ja päiväni koulun jälkeen kuluikin katsellessa U-Kiss videoita YouTubesta. Katsoin kaikki videot jotka vain löysin, opettelin jäsenien nimet, ja helmikuun lopussa, tai maaliskuun alussa 2011 minusta tuli Kiss Me. Kiss Me on nimitys U-Kiss'in super fanille. Juuri silloin olin vähän hämilläni koska juuri kun olin oppinut tuntemaan jäsenet, kaksi vaihtuikin. Alexander ja Kibum saivat potkut. NH Median (U-Kiss'in yhtiö) mielestä he eivät osanneet laulaa. Joten tilalle tuli kaksi uutta jäsentä AJ ja Hoon. Se oli semmonen tilanne, kun tajusin miten karua tuo kpop bisnes on. Ymmärtääkseni, molemmilla, Alexanderilla ja Kibumilla oli vielä sopimuskin voimassa, mutta se rikottiin. Olin aika surullinen siitä, ja ihmettelin aina "miksi, oi miksi?". Kaikki Kiss Me't taisivat olla vähän varautuneita AJ'n ja Hoonin suhteen. Ei kahta tärkeää miestä voi noin vain paikata. Mutta minulle, U-Kiss on 9 jäseninen ryhmä. En tule ikinä unohtamaan Xanderia ja Kibumia. Rakkaita molemmat. U-Kiss - Shut Up 


Vanha U-Kiss'in kokoonpano. Vasemmalta oikealle:
Dongho (maknae, eli nuorin), Kibum (sai potkut), Kevin (minun lemppari), Eli (pigeon, eli pulu), Kiseop (kiljuu kuin tyttö), Xander (sai potkut) ja Soohyun (ryhmän johtaja).
Uusi U-Kiss'in kokoonpano. Vasemmalta oikealle:
AJ (räppää useimmiten biiseissä), Eli, Hoon (laulaa balladeja tosi hyvin), Kevin, Dongho, Kiseop ja Soohyun.

0330

Hetki sen jälkeen kun minusta tuli Kiss Me ja silloin kun kaksi jäsentä vaihtui, U-Kiss'iltä tuli uusi sinkku, ja minialbumi. 0330 oli uuden kokoonpanon ensimmäinen sinkku. Itkin ekan kerran kun näin videon, vaikken ymmärtänyt sanaakaan. Videon tarina on keksitty, ja se kertoo Donghon tyttöystävän kuolemasta. 0330 on lempibiisini. Jos saisin kuulla vain yhden biisin ennen kuolemaani, se olisi ehdottomasti 0330. Biisin nimi saatta ihmetyttää monia. Se julkaistiin maaliskuun 30. päivä (which makes sense), ja U-Kiss'in mukaan paras aika kuunnella sitä on 3.30 aamuyöllä. Biisissä paljon huomiota herätti AJ'n kirjoittama osa "Don't deny our r²π", joka on matemaattinen laskukaava. Mutta AJ sanoi kerran haastattelussa: "R squared pi is the circle that we're inside together...the place where we are, like the memories that we made...so don't deny our r squared pi is like 'don't deny our circle'...our hidden circle we made together", eli "R squared pi on ympyrä jossa olemme yhdessä...paikka jossa me olemme, kuin muistot jotka teimme...joten don't deny our r squared pi on kuin 'älä kiistä meidän ympyrää'...meidän kätketty ympyrä jonka teimme yhdessä". Kuulostipa kämäseltä toi mun suomennos...U-Kiss - 0330


 
U-Kiss merkitsee enemmän kuin sanat voivat kuvailla. Parhaat ystäväni tietävät millainen pakkomielle U-Kiss minulle on. U-Kiss on lempi artistini/yhtyeeni. U-Kiss tulee aina olemaan numero 1 sydämmessäni, ei mikään voi sitä muuttaa. Silloin 5-6 luokalla olin ihan hurahtanut ja olin ihan sekaisin. Tein "Kevin noodles tuotteen" kuvaamantaitotunilla, kirjoitin liian monta sivua U-Kissitä ruotsin tunnilla, ja kun minun piti lukea se koko luokalle, kukaan ei jaksanut kuunnella, ja he olivat onnellisia kun sain sen luettua. Ylä-aste on niin paljon suurempi, etten usko että monet tietävät U-Kiss pakkomielteestäni, koska en kulje "U-Kiss" kirjoitettuna otsallani. 
Olen jo parin vuoden ajan yrittänyt saada U-Kiss'in huomion twitterissä. Mutta ainoat joiden kanssa olen chättäillyt, on U-Kiss'in musiikkituottajat. He ovat oikein mukavia, ja vastailivat minulle usein. 

Toisia lemppari biisejä U-Kiss'iltä:

  
  
    
 
 
  
   
 
 

Tuli ainakin pari...oisin voinut jatkaa tota loputtomiin. 

 Voisin vielä laittaa tähän loppukevennykseksi lyhyen tanssicoverini Stop Girliin:Tässä vielä koko U-Kiss albumi kokoelmani:

Ylhäältä vasemmalta oikealle: Forever First Kiss (Break Time & Only One + DVD), Real School soundtrack, Bran New Kiss, Neverland, Dora Dora ja Collage.

Seuraavassa musiikkipostauksessa luultavasti loput kpop idolini. 
Mitä mieltä olitte tästä? Löysittekö jotain uutta kuunneltavaa?

Xoxo, Siri ♥

4 kommenttia:

  1. Mä oon kans totaalinen kiss me ja Kevinin fangirl hardcoresti (no ei nyt sentään:p) Ja siis mäkin kuuntelen kpoppia aikaast paljon (431 kpl) :DD

    VastaaPoista
  2. Waah, sori ja orkka int läsa allting ;P... Men ja lyssna på U-Kiss idaag ❤ :D

    VastaaPoista